EN FAVORIT I REPRIS...

november 09, 2019

Inlägget innehåller en reklamlänk till Adlibris.


Hej hej!

Så härligt att det är lördag igen! Vi avrundade veckan med en middag på ett av våra absoluta favorithak; Surfers. Jag var hos frissan precis innan och blev lite sen men där inne satt han; min Per och väntade på mig med ett glas bubbel. Så mysigt tycker jag att mötas upp på stan någonstans och äta middag ihop.

Vi har börjat med det att äta middag ute tidigt numer. Det blir liksom after work och middag i ett och när man sen kommer hem så har man hela fredagskvällen kvar. Passar oss utmärkt!


Surfers är en asiatisk restaurang med smakupplevelser från Sichuanprovinsen i Kina. Sichuanpeppar är dominerande i de olika rätterna men menyn består av en härlig blandning av salta, syrliga och söta smaker. En del rätter är starka och en del är milda. 

Vi började med Mao Dou; sojabönor wokade med sichuanpeppar och ingefära. 


Vi fortsatte med Bang Bang; en kall kycklingrätt med sesam och gurka. Revbensspjällen ni ser där längst bak, de är de godaste man kan få tag på enligt min mening. De är tillagade med kanel och stjärnanis.


Sen har vi de här; de lyckobringande räkbollarna som är tillagade av kyckling, räkor, koriander och vitlök. De doppar man i en dressing som ni ser framför revbensspjällen på bilden ovanför. Till allt får man ris. Per åt också kyckling i röd olja men den är på tok för het för mig.


Till maten drack vi ett marockanskt rödvin som var riktigt gott!

Surfers finns som sagt här i Stockholm men också i Visby,. Det var där restaurangen startade upp en gång i tiden och det var där vi var och åt när vi hade en tjejhelg på Gotland för ett par månader sedan. Du kan läsa om den kvällen på Surfers i ett inlägg från min kompis Ulrica HÄR

Om ni är intresserade av att laga maten som serveras på Surfers och andra rätter från Sichuan så hittar ni Erik Videgårds receptbok Facing heaven HÄR.

Nu ska jag lite snabbt fixa iordning mig för nu ska vi till Fotografiska. 

Ha en fin lördag! 

KRAM!

You Might Also Like

3 kommentarer

  1. Men så gott... och så mysigt att mötas upp, lite som på en date.. 😍
    Ha det gott, kraaam Kate

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var så gott och så mysigt och precis som du skriver så kändes det som en dejt eftersom jag kom sent och han hade fixat bubbel som stod och väntade <3. Härligt! Ha en fortsatt fin helg! Kramar //Tina

      Radera
  2. Mums, låter jättegott! Mysigt att bo i stan så man lätt kan ta sig till saker emellanåt. Jag bodde förr i centrum, men nu har vi ungefär tre km dit. Inte långt alls såklart, men en liten bit är det allt att gå i klackar ;-)

    Kram Lena

    SvaraRadera

Like us on Facebook

Flickr Images