VI TOG EN TUR TILL ARTIPELAG...

augusti 25, 2019


Heeeej!

Idag var det tidig uppgång och sen tog vi oss ner till Nybrokajen för att ta världens äldsta passagerarfartyg ut till Artipelag. Ja, det är sant... när Titanic sjönk hade den här lilla båten redan 44 år på nacken. Mäktigt eller hur? Hur som helst... turen tar ca 1,5 timme och man bör boka biljett hos Strömma på nätet i förväg. Det var många som besvikna fick stå kvar på kajen när vi tuffade iväg. Färden ut är en guidad tur så vi fick hela tiden höra historier om allt möjligt som vi passerade förbi. Så galet vacker miljö verkligen. Jag älskar Stockholms skärgård!


När vi klev av vid bryggan så promenerade vi längs med spången upp till själva Artipelag som är en internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter där konsthallen gränsar till naturen. 



Men matglada som vi är så gick vi så klart rakt upp till restaurangen där jag blev bjuden på en gastrobuffé som var magisk. Den här utflykten var en av flera födelsdagspresenter som jag fick av min Per när jag fyllde år under sommaren och jag har verkligen längtat efter att få åka hit så länge så jag var i himlen. Vi hade bokat bord som tur var för det var fullbokat när vi kom. Förutom själva restaurangen så finns det också ett café på nedervåningen som har mackor, sallader om man nu inte vill äta en hel buffé.


Efter en lunch som aldrig tog slut för att vi aldrig ville gå där ifrån... jag menar vädret, maten, vinet, miljön och inte minst sällskapet... så mysigt... så gick vi längs med spångarna runt i området för att kika på konsten som fanns utomhus. Vi hoppade över utställningen inomhus den här gången. 


Det här är en av mina favoriter; Ainsa IV av Jaume Plensa. För den som minns det så har jag visat hans konst tidigare i inlägg från Djurgården och franska Antibes och just den här är gjord av bokstäver och siffror.


Lars Nilssons "Pojke". Här står han i sina badshorts ensam på ångbåtsbryggan och blickar ut mot Baggensfjärden och spanar efter att någon ska anlända med båten. 


Konstnär: Maria Miesenberger.


"Det som håller mig tillbaka bär mig vidare" av Klara Kristalova.


Efter en heldag på den här lugna och sköna platsen var det dags att åka hem igen...


I morse när det var dags att gå upp så kände jag att gahhhh... jag skulle ha velat stanna kvar i sängen och sova en tag till men det här var verkligen en "håll-käften-upplevelse" som hette duga så har ni inte besökt det här stället så tycker jag absolut att ni ska ta er dit. Så värt ett besök om man tycker om lugn och ro, mäktig natur, konst och god mat. Jag blev så harmonisk och skön därute.

En fin energipåfyllnad för mig inför veckan som kommer! 

Ha en fortsatt skön söndagskväll!

KRAM! 

You Might Also Like

7 kommentarer

  1. Vilket ställe och vilken fin födelsedagspresent.
    Ha en ny bra vecka nu.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan verkligen rekommendera ett besök på Artipelag. Så rogivande och mysigt. Tack detsamma önskar jag dig! Kram //Tina

      Radera
  2. Åh så härligt inlägg! Jag är ju likadan... uppskattar fina platser, god mat och bästa sällskap... jag riktigt kan känna känslan du förmedlar i de vackra bilderna och fina texten!
    Jag har varit ut till Artipelag en gång, men det var i februari, jag och en av döttrarna tittade på Lars Wallins utställning. Då var vi ju nästan enbart inomhus, men vi gick en liten vända längs vattnet förstås och det var vackert även i Februari ;) Men nu blev jag ju riktigt sugen på att göra ett sommarbesök! Visste inte att det gick guidad tur ut dit! Perfekt ju! Jag tokgillar också Sthlm skärgård! Tack för att du delar med dig!
    Tack också för dina tankar och åsikter i samband med mina tankar om bloggandet.
    Visst är det så att var och en gör som den vill! Det jag kanske tycker är tråkigast är att de som lämnat hälsningar hos en under många års tid har slutat tagit sig tiden att lämna hälsningar tillbaka, det är väl det som förändrats mest kan jag tycka ;) Men, men... tiderna förändras och jag kommer också prioritera mitt val av bloggar mer och mer och är så glad över att jag har hittat din blogg. Den fallermig i smaken!
    Kram och ha en ny fin vecka även om det var motigt imorse, för dig... ;)
    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du för din fina kommentar! Vad glad jag blir att du säger att du gillar min blogg och jag kan säga att det är ömsesidigt. Det är så spännande att få följa ert bygge och era olika miljöer och hem. Och det är precis som du skriver; vi gillar samma saker här i livet :-). Jag förstår vad du menar med det där med kommentarerna. Jag har i och för sig aldrig haft så många kommentarer på min blogg så jag blir så himla glad för de jag får ha ha. De är ju så uppskattade. Jag skulle så gärna ha velat se Lars Wallin-utställningen men vi fick aldrig till det då men jag kan tänka mig att den var fin. Men ett sommarbesök på Artipelag är också väldigt härligt. Ha en fin vecka! Kramar //Tina

      Radera
  3. Vilket härligt ställe som jag aldrig ens hört talas om. Det spar jag för framtida helgutflykter :). Jag ska ärligt säga att jag inte är så bevandrad i konstinstallationer men det är så kul när någon annan är det och visar så som du gör!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Artipelag. Så rofyllt och mysigt. Jag är inte heller så värst intresserad av kost och installationer egentligen men ibland så finns det vissa saker som tilltalar mig och här fanns det en del som var intressant. Kram //Tina

      Radera
  4. Men åh vilken härlig dag ni verkar ha haft! Har aldrig hört talas om Artipelag faktiskt. Såna där äventyr är värda hur mycket som helst på må-bra-kontot!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Like us on Facebook

Flickr Images