SÖNDAGENS FISKSOPPA...
februari 03, 2015Här kommer ett recept på en enkel och jättegod fisksoppan som vi åt i söndags. Receptet har jag fått av Mats och Lise som under många år drev S:t Hans konditori där de också serverade lunch varje dag. Det här var en av mina favoriter och när de stängde igen delade de med sig av det här receptet.
Recept Fisksoppa 6-8 p
Strimla (eller skär i bitar) 1 fänkål, 1 morot, 1purjolök och 1 gul lök. Tillsätt saffran och fräs några minuter i smör.
Tillsätt 1 liter fiskfond, 2 dl vitt vin och 6 dl grädde. Koka ihop i ca 30 min.
Skär 400g torsk och 400g lax i lagom stora ätbitar och lägg i soppan. Sjud försiktigt i ca 8 min. Tillsätt 1 knippe sparris och 1 tråg sockerärtor skurna i bitar. Sjud ytterligare några minuter. Smaka av med pressad apelsin, salt och svartpeppar.
Lycka till!
KRAM!
0 kommentarer