HEMMA IGEN EFTER HÄRLIGA DAGAR I KÖPENHAMN...

november 13, 2016Här kommer ett bildregn från våra dagar i Köpenhamn. Utomlands men ändå så nära och denna härliga stad har bjudit på strålande sol och blå himmel om dagarna. Inte en gnutta snö på marken till skillnad mot ett väldigt vintrigt Stockholm som vi lämnade häromdagen.

Vi bodde på Best Western City som ligger bakom Konsthallen vid Nyhamn. Läget är ju superbra men hotellet... njae... Designade möbler förvisso men standarden var lägre än förväntat. Vi lade bokat ett superior och på bilderna såg det himla bra ut men så var det inte riktigt i verkligheten. Det var väldigt litet, som ett vanligt standardrum ungefär med inget extra förutom möjlighet att fixa the och kaffe. I badrummet luktade det typ fukt och varje morgon vaknade vi till oset av äggröra och bacon som gick rakt upp till vårt rum på 5:e våningen från köket. Inte kul... Och ingen morgonrock fick men heller... 

Det här hotellet få inget mer besök av oss.

Men resten har varit fantastiskt! Lånecyklar med GPS. Bara en sådan sak. Vackra hus, bra shopping  (numer hänger vi ju även i bebisbutiker :-)). Champagne och Gammeldansk, goda luncher och middagar. I förrgår kväll var vi i Köttbyn som ligger en bit bort bakom Centralstationen. Det gamla slakthusområdet som är Köpenhamns motsvarighet till New Yorks Meatpacking. Där finns det numer restauranger, barer, klubbar och marknader. Vi bokade bord på Paté Paté vilket var en riktig hit. Rekommenderas! Så var det då dags att resa hem igen mot kvällen i går och det gick alldeles perfekt. Vi rullade in på Stockholms central så punktligt och fint. 4,5 timmar tar det med snabbtåget och jag tror faktiskt att det skulle ha tagit längre tid för oss att ta flyget om man räknar med tiden det tar ut till Arlanda, tiden på Arlanda, en timme i luften, tiden på Kastrup för att hämta bagage och tiden det tar att ta sig in till city. Dessutom är det billigare med tåget och man sitter ju som en prinsessa i de där sätena. God mat och gott vin har de också. Efter den här resan gillar jag SJ igen :-).

Idag är det Fars Dag och det blir ju lite speciellt. Min pappa är på Gotland och Ps tjejer är också där så vi får fira lite provisoriskt idag och ta igen det när vi träffas nästa gång. Vi tar en sväng hem till lilla Loa i stället och firar att han blir fyra månader i morgon.

Hoppas att ni alla får en fin söndag!

KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images