NU ÄR DET HÖST PÅ RIKTIGT...

oktober 08, 2017När stekgrytan åker fram och man lagar en Boeuf bourguignon ja då är det höst på riktigt i min värld. Dessutom har det regnat oavbrutet hela helgen så nu är det bara att inse att vi snart går in i mörkret och det stora vemodet rullar in.

Men med en gryta, gott vin till och gäster som kommer på besök så ska vi nog överleva det också.
Jag brukar utgå från Per Mobergs recept men sen blandar jag lite med andra recept utifrån vad jag känner för. Det jag tycker är viktigt är att man har rätt sorts vin i grytan så att inte hela härligheten färgas lila och att man tänker på att välja rätt vin att dricka till beroende på om vinet som man ska dricka antingen ska få grytan att lyfta eller om man vill att vinet ska få ta mer plats. Flaskan till höger som är tom har vi haft i grytan och de andra två tror vi ska få grytan att bli magisk. 

Jag är glad för att systembolaget har monopol för fi tusan vad duktiga deras personal är. Vi har ett systembolag på vår gata och där finns det en kille som är så himla grym. Han aldrig bommat i sina rekommendationer till oss. Ovärderligt! Så skulle det nog inte vara om man kunde köpa vin på ICA.

Då var den här helgen snart slut och den gick sååå snabbt. Nu har vi iof gjort en massa roliga saker; aw med vänner i fredags och tapaskväll hos en kompis på Lilla Essingen igår och det går ju fort när man har roligt, så är det ju...

Men än är det lite kvar och nu måste jag röra runt i grytan lite.

Ha en fortsatt skön söndag!

KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images