VI TOG EN TUR TILL ÅLAND...

juni 10, 2018
Igår fick vi för oss att vi skulle åka till Åland över dagen lite spontant sådär, och det kan jag verkligen rekommendera! Vi kollade på både Silja och Viking men det vi ville ha på Silja var fullbokad så då blev det Viking. Färjan gick från Stadsgårdskajen vid 07.45 så det var bara att bita ihop och gå upp tidigare än vad vi brukar en vanlig söndagsmorgon.


Att få se Dalagatan utan körande bilar och en massa människor var en upplevelse i sig... sååå lugnt och tyst när vi tassade iväg vid 06.30-snåret.


Viking Grace var vår färja för dagen och den var snygg och fräsch.


Frukosten var som vi förväntat oss; Vi fick ett fönsterbord med en magisk utsikt och en riktigt bra buffé. Skumpa ingick i priset.


Den här fantastiska tjejen spelade fint piano under hela frukosten. Så duktig!


Utsikten.... ja vad ska jag säga om den... mindfulness big time! All vår stress bara försvann...


Efter frukosten parkerade vi oss på Sun deck och solade i några timmar innan det var dags att landa in i Mariehamn. 

Byte av båt och sen var det dags att bege oss tillbaka till Stockholm igen.

Inför resan bokade vi premiumfrukost med möjlighet att boka fönsterbord och servering av dryck vid sittande bord och till middagen på tillbakavägen bokade vi också ett fönsterbord. Allt som allt gick det på drygt 1100 kr och då ingick frukost, middag och dryck; skumpa till frukost och vin till middagen. All övrig mat och dryck under dagen tillkom. Eftersom vi åt en väldigt bastant frukost så var vi inte i något större behov av någon lunch. I stället tog vi en enkel macka i en av barerna på soldäck och njöt några timmar i solen innan det var dags för middag. 

Men allvarlig talat... varför har vi inte gjort det här tidigare? Att få äta och dricka en massa gott till en vidunderlig utsikt under 12 timmar. Jag är i sjunde himlen. Det här måste vi göra om!

Lite svårt att ladda om till en ny jobbvecka nu, men jag gör ett försök...

KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images