BROOKLYN...

mars 18, 2015Gårdagen tillbringade vi i Brooklyn och man kan ta sig dit på olika sätt; antingen med L-linjen, tunnelbana eller som vi gjorde; ta en promenad över Brooklyn Bridge. Förra gången vi var här och gick över bron så var det så mycket folk men i går var det gott om plats så vi kunde i lugn och ro strosa omkring och njuta av utsikten.

 När vi kom över till andra sidan så gick vi ner till Dumbo; området som ligger under Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge. Ett område som växer fram och fylls med butiker, restauranger, cafér, parker och den klassiska karusellen. Det kommer nog att bli en fantastisk plats när det blir klart men det är absolut värt ett besök trots byggstöket.

Nästa stopp blev Williamsburg och där lunchade på vi på Roberta´s; ett coolt ställe med supergod mat. På vägen tillbaka till bron passerade vi de judiska kvarteren i södra Williamsburg och det är en upplevelse att se, framförallt alla män, i sina kläder med långa rockar, hattar och långa krulliga hårsnurror som hänger ner längs med kinderna. De har sitt eget samhälle och lever efter andra regler än de flesta. Spännande och intressant!

Efter lite shopping och lite senare en god middag i Little Italy så stupade vi i säng.

Nu är vi på väg upp till Central Park och i kväll mina vänner så smäller det. Då väntar hockey; Rangers mot Chicago och till och med jag som inte är speciellt intresserad är laddad för ett besök i Madison Square Garden :-)!

KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images