LINAS MATKASSE...

september 03, 2018



... som visade sig vara Linas Matkartong blev levererat hem till vår dörr i går kväll. När jag fyllde år fick jag några veckors leverans från Linas av barnen och nu var det alltså dags att göra debut. Vi var som barn på julafton när kartongen skulle öppnas och i den låg det massor av godsaker som ska räcka till fyra middagar den här veckan. Linas inspirationskasse hade vi valt den här gången eftersom vi kände att det var dags att prova något nytt. Det är ju så lätt att rulla på i samma hjulspår när det gäller mat, eller hur?






Den första rätten som vi valde att laga var vegetarisk; Krämig ingefärscurry med chilisekt broccoli och pocherat ägg. Till den åt vi jasminris.




Riktigt gott var det och spännande att laga pocherat ägg, det har jag aldrig vågat mig på tidigare men det var ju inte alls svårt. 

I kväll ska vi laga Pappardelle alla Norma med lammkorv, fetaost och rostad spetskål. Ha ha, nu pratar vi om att verkligen vidga våra vyer. Vi skulle aldrig drömma om att laga något med lammkorv om det inte var för att det är en av rätterna som ingår i Linas just den här veckan. Men nu går vi all in!

En riktig superpresent måste jag säga. Är grymt nöjd med den!

Här kommer receptet på den vegetariska rätten vi åt igår. Tänk på att den är anpassad till två personer.


Krämig ingefärscurry med chilisekt broccoli och pocherat ägg (2 personer)

Ingredienser

Aubergine
Broccoli
Gul lök
Ingefära
Färsk koriander
Malen koriander
Lime
Syrad grädde
Vitlök
Ägg
Ättika
Chili flakes
Curry
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Socker
Spiskummin
Tomatpuré
Jasminris

1. Koka 1 3/4 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.

2. Pocherade ägg: Blanda 1/2 dl ättika (12%) och 1/2 dl vatten i en skål och låt stå i ca fem minuter. Koka upp 5 dl vatten i en liten kastrull. Häll ner ägg inkl. ättiksvatten i det kokande vattnet. Låt sjuda i 3-4 min, plocka upp äggen och lägg på ett fat.

3. Grovhacka 1 gul lök och tärna 1/4 aubergine. Finhacka en bit ingefära (ca 3/4 dl).

4. Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs aubergine, ingefära, lök och två pressade vitlöksklyftor i 1-2 min. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 2 tsk spiskummin, 1 tsk curry och 1 tsk malen koriander. Fräs ytterligare i 1 min.

5. Tillsätt 3 dl vatten, 3/4 dl syrad grädde, 1 tärning grönsaksbuljong och 1/2 tsk socker. Sjud i 6-8 minuter. Smaka av med salt.

6. Skär 1 broccoli i långa skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek broccolin i 1-2 minuter, krydda med 3/4 tsk chiliflakes och 1 krm salt.

7. Klyfta 1 lime. Servera currygrytan med jasminris, chilistekt broccoli, pocherat ägg och limeklyftor. Toppa med blad från 1/2 kruka färsk koriander.

Bon appétit! 



KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images