I KVÄLL LAGADE PAPPA MATEN...

oktober 08, 2014Här på Gyllene Bågen hamnade vi i kväll och det var så gudomligt gott! Och så skönt att slippa laga mat dessutom… 

När vi fick tänka till lite så insåg vi att det inte riktigt var läge att flytta in till stan i kväll och börja montera upp köksbord, flytta upp hörnsoffan till allrummet på övervåningen och plocka i ordning alla grejer. Vi stoppade därför huvudet i sanden och inbillar oss att i morgon kväll kommer allting att kännas så mycket lättare.

Vad gäller våra hemmaprojekt så pendlar det verkligen mellan heaven and hell. Golvet är helt klart och efter hårda förhandlingar med DHL så levereras soffan under morgondagen. På fredag kommer kaminen att installeras och det låter ju bra eller hur… men så måste ju något gå åt skogen också... Glad i hågen ringde jag Brandförebyggarna idag för att boka en besiktningstid av kaminen (vilket man måste ha klart innan man börjar elda) och jag såg framför mig att de skulle komma på måndag, kanske senast tisdag. När damen i luren började prata om den 24:e mulnade jag ihop och tyckte det kändes så himla tråkigt att behöva vänta i två veckor innan vi kommer att få börja elda men när det gick upp för mig att hon pratade om den 24 november höll jag på att börja gråta. Fattar ni, vi skall sitta och stirra på en kamin vi inte får elda i, i en och en halv månad!

Nu har vi erfarenhet av att installera två kaminer och båda gångerna har det varit massor av stök. Obefintlig information om hur allting går till med alla 100 underlag man skall lämna in - en del dokument där man skall fylla i samma information om och om igen-, oklara besked när man frågar något och det hade ju uppskattats om någon vänlig själ på vägen hade kunnat upplysa oss om att det gäller att vara ute i god tid - och då pratar vi om vääääldigt god tid -  om man vill boka en besiktning. MORR!!!

Det värsta är ju att man måste vara så glad och trevlig hela tiden när man håller på med sådant här för om man börjar muttra då vet man ju vad som händer, då hamnar ju på deras shitlist och då får vänta ännu längre… så det är bara att knyta handen i fickan, ta tre djupa och säga till sig själv; lugn och fin nu Tina.
Nu försöker jag att ladda om humörmässigt och det är ju inte så svårt för nu har småtjejerna kommit och gör oss sällskap här ute på landet. Som vanligt så åker det in något gott i ugnen och i kväll bjuder Lilly på the och äppelpaj och då kan man ju inte bli annat än glad igen :-).

I morgon är det en ny dag och då är det en dag närmare tills vi får börja elda!

KRAM!


You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images