ISLOSSNING, ÖSTASISATISKA OCH JAKTEN PÅ EN SKIDJACKA...

februari 24, 2019


Good morning!

Igår fortsatte min jakt på en ny skidjacka men vi slog emellan med ett musée-besök och en god lunch. På Östasiatiska har jag varit en gång tidigare för flera år sedan när det var en jättespännande utställning om Terrakottaarmén. Då höll vi till i bergrummet som ligger under själva muséet men nu besökte vi själva huvudbyggnaden med de mer permanenta utställningarna. 
Kappa och halsduk från Day, byxor från H&M, väska från LV


Men först kollade vi in islossningen och vi fick verkligen vårkänslor idag när man såg isen spricka upp och följa med strömmen i kombination med alla fåglar som firade in våren.


Utställningen rasslade vi faktiskt av rätt snabbt och vi konstaterade att vi är nog inga musséemänniskor egentligen. Att titta på origami, krukor och papyros är nog inte vår grej. Vi gillar mer när det bränner till lite som med mumier, uppstoppade djur och folklivsutställningar från 1900-talet men det är väl det vi håller på med antar jag... att utforska vad vi egentligen gillar. Vi har ju rasslat av några stycken här i Stockholm nu och hittills är nog Nationalmuseum och Naturhistoriska mina favoriter.


Efter vårt besök på Östasiatiska så sladdade vi förbi "Vau de Ville" som ligger på Norrmalmstorg. Deras köttbullar med potatismos och rårörda lingon går ju inte av för hackor. Vad gäller servisen så hade de inte sin bästa dag men det fick gå för att maten var så god. Och hur gick det då med skidjackan... åt skogen kan jag meddela. De som fanns kvar till hyfsat pris var för fula, och de som var snygga var för dyra. Nya tag i veckan! 

Nu väntar en ny jobbvecka och en sväng till Gotland.

KRAM!

You Might Also Like

4 kommentarer

 1. Åh vilka härliga vårbilder! Känner verkligen känslan! Nu fick jag lite längtan efter att åka in till Sthlm... får kolla i kalendern om man kan klämma in en sväng någon helg ;)
  Nej, jag är nog inte heller den sortens museimänniska... jag gillar nog mer när det är historia i det hela.
  Så mysigt med Gotlandsbesök! Åker ni ofta över dit? Vi försöker få till en resa i månaden ner till Västkusten. Det tar ju ca 6 timmar i bil, men är så värt det när man kommer fram.
  Ha det så mysigt på Gotland och hoppas du hittar den perfekta skidjackan också ;) =)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Stockholm är verkligen en vacker stad och nu till våren lite extra härlig. Vi brukar åka ner till Gotland minst en gång i månaden men jag ibland lite oftare eftersom jag jobbar med Visby Airport och åker ner i jobbet med jämna mellanrum. På våren och sommaren blir det i längre perioder. Det är en förmån att ha möjlighet att få miljöombyte med boenden på olika ställen. Ert västkusten ser ju också helt magiskt ut! Längesen jag var där nu. Måste göra något åt det :-). Jakten på skidjackan pågår ff... Ha en fortsatt fin vecka! Kramar //Tina

   Radera
 2. Så fina bilder på att våren sakta men säkert är på G nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!!! Ja, nu kommer den... Kram //Tina

   Radera

Like us on Facebook

Flickr Images