KRÄFTSKIVA COMING UP...

augusti 13, 2019

Inlägget innehåller reklamlänkar till Partykungen och Buttericks.


Hej på er!

Nu börjar det snart dra ihop sig till kräfttider, eller hur? Och nästa fredag är det äntligen dags att fixa en kräftskiva med familjen. Vi fick ju aldrig till någon förra året så det är sååå efterlängtat. Jag älskar verkligen kräftor och jag skulle lätt kunna äta upp ett helt paket själv.


Vi har numer gått över från att göra en klassisk västerbottenpaj till att göra små västerbottenpajer med crème fraîche, löjrom, röd lök och dill. Så himla goda till kräftorna...

Recept kommer här:

För åtta stycken behöver ni 1 paket smördeg på rulle, 1 dl mjölk, 3-4 dl västerbottenost, 2 ägg, salt och peppar.

Rulla ut smördegen och skär ut 8 fyrkanter. Tryck försiktigt ner fyrkanterna i en muffinsplåt eller i formar av större format men pensla gärna plåten eller formarna med smör innan. Vispa 1 ägg och pensla smördegen. Vispa det andra ägget med mjölken och riv osten som du blandar ner i mjölkblandningen. Salta och peppra. Fördela blandningen i formarna och grädda i 225° i 10-15 minuter. Garnera med crème fraîche, löjrom, röd lök och dill. Klart!


I år måste vi kitta upp oss inför kräftskivan och vi ska definitivt investera i en skaldjurssax som du hittar HÄR. Jag skulle också vilja ha det HÄR tjusiga halsbandet dagen till ära. Servetter HÄR, partyslinga HÄR och konfetti HÄR. De HÄR skaldjursknivarna har vi haft i många år och dessa i kombination med en skaldjurssax och de HÄR, som vi tycker är toppen, då kommer ni att kunna njuta av allt på kräftorna även om de skulle ha för hårt skal. Vill ni hitta andra typer av tillbehör till kräftskivan så hittar ni massor av roliga och bra grejer HÄR och HÄR.

Någon av er som vet vad man ska satsa på för kräftor i år? Jag är helt lost måste jag erkänna. Ibland har man ju varit med om att de ser så fina ut och så är det typ inget i dem. Och vi är dåliga på att läsa på så det blir mest att vi chansar. Det är ju rätt dumt för de kostar ju ändå en del så det är nog värt att göra lite research.

Jag har en bloggkompis som heter Helena som gjorde den finaste kräftskivedukningen jag någonsin sett. Ni hittar hennes blogg och inlägget HÄR. Ni måste kolla, det är sååå fint!

Ja, nu kavlar vi upp armarna och sätter igång med kräftskiveplaneringen för i år va?

KRAM!

You Might Also Like

8 kommentarer

  1. Ja, mums för kräftor :))
    Å de där småknytena måste jag bara testa att göra, låter ju magiskt gott :))
    Å, man ska inte kolla på mat innan man ska gå till sängs..;)
    K R A M Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de blev så bra när jag gjorde dem för två år sedan. Vi får se om jag lyckas lika bra i år :-). Kramar //Tina

      Radera
  2. Skaldjur är så gott. Tack snälla för receptet.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Det var det lilla. Hoppas att ni tycker om dem om ni provar. Kram //Tina

      Radera
  3. Färska turkiska från Ullmo i kyldisken på ICA ( iaf i min stad) är toppen enl de i min familj som äter skaldjur./E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh TACK för tips! De ska jag kolla på. Kram //Tina

      Radera
  4. Tack igen för din underbara blogg. Läser dig varje dag men usch så dålig jag varit på att kommentera. Kräftor är ju mums. Här blir det kräftskiva på lördag. Ha det bäst
    Kraaaam Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag blir av dina ord. Tack, tack, tack!!! Ingen fara, känn inte så. Jag blir så glad när det kommer någon kommentar lite då och då. Det duger så bra! Visst ska det bli härligt med kräftfest? Hoppas att ni får en riktgt god och mysig kväll! Kram //Tina

      Radera

Like us on Facebook

Flickr Images