NÄR ALLT BLEV SVART...

augusti 18, 2019


Hej hej,

Finally så har även vårt förråd på baksidan av huset blivit svart. Jag vet inte varför det stora huset alltid varit rött och förrådet blått men det finns säkert någon naturlig förklaring till det. Eftersom vi visste att vi skulle måla våra hus svarta så var det liksom ingen idé att måla ""Kojan" (som vi kallar den för på grund av det också finns ett litet mysigt sovrum där inne) röd så den fick vara blå tills det blev dags för att måla allt i en ny färg. 


Kojan påminner så mycket om de första somrarna vi bodde här på landet. Vendela var tonåring och Kojan blev hennes. Där kunde hon få vara ifred med sitt och jag tror att hon trivdes rätt bra därute. Nu är det inte så ofta någon övernattar där längre och allt nyttjas mest som förråd. Det har ju röjts och städats här hemma i helgen och jösses vad prylar och grejer vi har överallt. Vi har bara stuvat in grejer i förrådet så det får bli en ordentlig rensning i vår (som vi säger varje år...).


Det har varit mysigt att få en liten extratripp till hit till Gotland igen. Det är supervarmt och skönt och ännu lite somrigt faktiskt trots att det idag mest är gråa moln på himlen. Det är massor av turister kvar på ön, förvånansvärt många har jag reflekterat över men snart kommer hösten och hösten på Gotland är magisk. I oktober är det så fint med alla färger och dofter men november är inte alls kul här på ön men det är den i och för sig inte någon annanstans heller. I december börjar det hända grejer här igen. Då är det julmarknader varje helg fram till jul både inne i Visby och ute på landet. Det är också skridskoåkning inne ruinen på Stora Torget och en massa annat mysigt.

Men än är det långt till jul... nu ska det sista fixas innan det är dags att resa hem till Stockholm igen. Inte samma vemodiga känsla den här gången för nu längtar jag verkligen efter storstadsliv.

Ha en fin söndag!

KRAM!

You Might Also Like

6 kommentarer

  1. Så snyggt det blev! Perfekt med ett litet krypin för tonåringen, det skulle vi med behöva på landet. Gotland låter så mysigt, och härligt att sommaren lever kvar. Jag var riktigt badsugen när vi gick längs med havet i morse, men njae det blev inget bad:).
    Kram och ha en fin söndag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh tack snälla! Det är mest Per som har slitit med målningen. Jag har hittat på alla möjliga ursäkter för att få slippa ha ha :-). Ja, tonåringar har ju ett behov av att få vara lite för sig själva ibland... Det har ju varit så varmt och härligt i helgen; riktigt badväder men det blev inget för mig heller. Ha en fortsatt fin söndag du också" Kram // Tina

      Radera
  2. Heej!
    Nu har jag läst ikapp mig lite här igen. Härligt med en tripp tillbaka till sitt smultronställe! =) Så fina bilder i alla inlägg och husen blir ju SÅ snygga i svart!
    Den där klänningen jag också såg nu att du tipsade om, från Gina. Den köpte jag i torsdags. Sprang på den av en ren tillfällighet då yngsta dottern ville in på Gina. Tur det, för jag brukar aldrig handla eller gå in där, men nu blev jag förälskad i den där den hängde och sökte min blick! ;) Den är jätteskön och riktigt snygg! Rekommenderar ett köp där! =)
    Btw så ska jag och mannen åka till Gotland 27-29 september och då hoppas vi på sol och vackra färger... Vi kommer bo på hotell i Visby, så det blir där vi kommer vara. Har du något bra tips på matställen, caféer eller butiker jag inte får missa? Jag tror mannen hade någon idé om matställe efter sina dagar på Almedalsveckan, men kommer inte ihåg vad han sa och det skadar ju inte med fler tips ;)
    Kram och ha en fin söndagskväll!
    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Smultronställen är härliga! Tack så mycket, vad finit skrivet av dig! Visst är den fin klänningen!!! Jag har inte slagit till ännu. Vad rolig att du fick tag i en.

      Vad härligt för er med Gotland! Jag är nere helgen innan ni kommer och Gotland på hösten är så mysigt. Jaaaa, jag har massor av tips! Vi börjar med restaurangerna, du kan ju gå in på deras hemsidor för att kolla vilka som passar er bäst men de jag radar upp är superbra och det finns verkligen så många bra krogar i Visby; G:a Masters, Surfers, Amarillo, Bakfickan, Creperi & Logi, Tuppens krog, Bolaget, Bar Kemi, Italienar`n och Lindgården. Dessa är mina favoriter! Åker ni utanför Visby så måste ni åka till Djupvik Hotel, Broman med son i Gnisvärd eller Warfsholm i Klintehamn. Magiska miljöer och bra mat och Afternoon tea på den förstnämnda. Cafeèr, då rekommenderar jag Fiket som ligger precis utanför Österport, Kustnära på Adelsgatan och H10 i Hästbacken. Shopping hittar ni i S.T Hanskvarteren där H10 ligger (som också är en liten kvalitetsgalleria) Gå förbi min kompis Annika som har en guldsmedja bara en liten bit från H10 på S:t Hansgatan (AG-smycken) och Akantus som är en mysig inredningsbutik. Annika gör magiska smycken! Hälsa från mig. Kränku måste ni besöka om ni vill köpa riktigt bra kaffe eller te. Ett måste tycker jag! Vad gäller butiker så rekommenderar jag butikerna i H10 men också Friendhs på Södertorg och Mojo på Adelsgatan. Sen finns det lite butiker hit och dit längs med Adelsgatan. Kedjorna hittar ni på Öster och där finns också en rolig inredningsbutik som heter Garage1. Hör gärna av dig till mig via mail om du vill ha fler tips. Vilket hotell ska ni bo på? Kramar //Tina

      Radera
  3. Så snyggt med helsvart!! Jag ser fram emot att få se hur det ser ut i verkligheten. KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, det blev så bra! Snart är vi där :-). Kram //Tina

      Radera

Like us on Facebook

Flickr Images