GRATINERAD HUMMER...

januari 04, 2020

Inlägget innehåller reklamlänkar till Partykungen och Kökets favoriter.


Hej hej,

Lovade er att jag skulle delge vårt recept på gratinerad hummer som vi lagade på nyår så här kommer receptet. 

Vi la undan en hummer i butiken och hämtade upp den på nyårsafton eftersom den blir spänstigast om den får ligga i sin spad så länge som möjligt. Vi delade hummern i två delar med en vass kniv och klippte upp klorna med en skaldjurssax. Vi köpte ett par skaldjurssaxar till kräftskivan i somras och det var ett sååå bra köp. Du hittar dem till en billig peng HÄR. Vill ni ha en mer påkostad variant så finns det en HÄR. Vi petade ut hummerköttet med våra skaldjursbestick. De har vi haft i all evighet men du kan hitta ett par liknande HÄR

Förutom en hummer så behöver du:
3 medelstora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 skogschampinjoner
2 msk smör eller olivolja
1 tsk torr sherry
1/2 dl hackad dill
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 lime
1 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
1/2 dl finriven parmesanost
Haricots verts
Olivolja

Skär hummerköttet i bitar (inte för små). Hacka 2 schalottenlök och vitlöksklyftor och skär skogschampinjonerna i bitar, samma storlek som hummerbitarna ungefär. Fräs schalottenlök med vitlök i smör eller olivolja på svag värme. Vitlöken får inte bli bränd. Lägg i skogschampinjonerna och öka på värmen så att de fräser samman med löken en stund. Fyll på med olivolja om det behövs så att inte löken blir bränd. Rör ner sherry, strö över Maizenastärkelsen, rör om och häll på grädden. Koka upp så att det blir krämigt och rör sen i hummern och dillen. Låt allt bli varmt men undvik att koka upp. Krydda med salt och cayennepeppar och pressa ner lite saft från en lime efter smak. 

Lägg hummerskalen i en ugnsfast form, fördela hummerröran i skalen och strö över parmesanosten (vi brukar hoppa över parmesan och det går precis lika bra utan). Gratinera i 250° i ugnen i ca 5 minuter.

 Servera med uppfräst haricots verts, schalottenlök, olivolja och rivet limeskal.

Ja, det var vårt recept på gratinerad hummer som vi äter typ varje nyårsafton och som är en blandning av alla möjliga recept som vi sprungit på under åren. Enkelt men så förbaskat gott!

Bon Appétit!


Idag har jag varit ute på stan en snabb sväng och fyndat lite. Ska visa er framöver. Det är så mycket rea fortfarande och jag brukar aldrig hitta något för jag har inget tålamod alls. Jag blir mest irriterad över att det är trångt, varmt och för mycket folk men idag bet jag ihop och hittade faktiskt bland annat två snygga grejer till 50%. Det var inte igår...

Här hemma visas det Junior VM-hockey men jag lyssnar bara med ett halvt öra. Fast lite spännande är ju ändå. Själv väntar jag på att "Stjärnorna på slottet" ska dra igång. 

Ha en fin lördagskväll!

KRAM! 

You Might Also Like

2 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images