BÄSTA BAGERIET I STAN OCH NÄR MAN BLIR BLÅST PÅ EN SLOTTSHELG...

november 23, 2019


Halloj! 

Hoppas att ni har en bra lördag? Vi har startat upp dagen med att vara barnvakt för lilla Majken under tiden som storebror gick på bio med sina föräldrar och såg på Alfons. Alltså förstår ni hur taggad den där lilla killen var över att få gå på bio. Han hade lagt fram finkläderna i god tid innan; skjorta, tröja, byxor och finstrumpor och packat sin älskade lilla Bamseväska. Han älskade verkligen att gå på bio men han tyckte att filmen var alldeles för kort.

Men nu var det ju inte de små jag skulle skriva om utan om Lillebrors Bageri på Rörstrandsgatan som vi passerade på vägen hem. Jag har skrivit om det här lilla bageriet tidigare men det är de verkligen värda för jag har aldrig ätit godare bröd eller bullar än de vi köper härifrån. Och som ni märker så är det här bageriet hyfsat populärt för kön ringar alltid lång utanför dörren.De här kardemummabullarna... de går inte av för hackor. De har precis perfekt konsistens och smak. Är ni i krokarna så sladda införbi och köp med er något gott. Ni kommer inte att ångra er.

Den här helgen skulle vi egentligen ha varit på en weekend på Österbybruks Herrgård för att fira av hösten. Jag hörde av mig till dem om en bokning för flera veckor sedan med två alternativa datum via mail och jag hade också ett par frågor som jag passade på att ställa. Jag fick ett standardsvar att det var trevligt att vi ville komma till dem och att jag skulle få en mer formell bekräftelse ett par dagar senare om det fanns rum ledigt eftersom övernattningen var förenad med vissa villkor men jag saknade svaren på de frågor jag ställde. Jag skriver då tillbaka och ställer mina frågor igen men det kommer inget svar. Jag skriver då ett mail igen och bokar av de första datumen eftersom vi fick förhinder men skriver att vi vill att bokningen till den här helgen ska kvarstå. Fortfarande helt tyst... När det var en dryg vecka kvar och jag inte hört någonting så ledsnade jag på tystnaden och meddelade att vi tittar oss om efter ett annat alternativ eftersom vi inte hört något från dem. Vad tror ni händer... som förväntat...nada...

Antingen har deras mail varit ur funktion under flera veckor eller så är de helt enkelt inte intresserade av att få några gäster. Riktigt dåligt hanterat var det i alla fall och visst kunde jag ju ha ringt upp dem men jag tycker nånstans att det inte är jag som ska jaga dem för att få en fortsatt kontakt. Det är väl ändå de som borde vara angelägna om vara lite på om att vi skulle komma och bo hos dem, eller hur?

Hur som helst så blev det inget besök på Österbybruks Herrgård vilket var synd för vi hade sett fram emot det för att det ser så mysigt och vackert ut men det får helt enkelt bli så att vi får sprida vår glans på något annat ställe framöver :-).

Nu är det sen lördag eftermiddag och jag sitter här i soffan och smider planer inför advent. Mysigt ändå, eller hur? Äntligen börjar det hända något efter en lååååång höst.

Vi hörs i morgon!

KRAM!

You Might Also Like

5 kommentarer

 1. Gud vilka goda bullar! Hade gärna besökt det bageriet, älskar att fika:)
  Trist att er helg inte blev av, lite mer angelägna borde dom varit.
  Kram och ha en fortsatt fin helg
  //Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses de är något utöver det vanliga... Eller hur? De var nog inte så sugna på att vi skulle besöka dem på den där herrgården. Tack och tack detsamma, ha en fortsatt fin söndag. Kram //Tina

   Radera
 2. Ja det är vackert i Österbybruk. Häromåret (sommar) var vi där barn och barnbarn för att fira min födelsedag med en god lunch. Det är en tradition vi har på min födelsedag att besöka något ställe i Uppland. I år blev det Forsmarks bruk och vi var helnöjda. I Österbybruk blev vi inte så nöjda med upplevelsen, det var jättemycket folk och bara en servitris som var trevlig och gjorde så gott hon kunde men så klart inte hann med. Först blev hon bl a ropad på att öppna fönstret för det var så varmt. Strax efter ropade ett annat bord om hon kunde stänga fönstret för det drog. Nåväl vi beställde något som hette lammfile. Jag insåg att det inte skulle vara filé utan lammytterfile, men det var det inte heller utan utskurna avlånga bitar från steken som var sega, överstekta och torra. Ville inte klaga till servitrisen som hade nog ändå. När jag kom ut satt köksmästaren/kocken på trappan. Jag sa inget vilket jag ångrar.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser... det var nog inte meningen att vi skulle åka dit så det var nog bra att det blev som det blev trots allt. Vilken trist upplevelse för er för när man samlas så där och betalar en massa pengar så förväntar man sig ju att det ska vara riktigt bra. Och visst är det så att man oftast inte säger något och så ångrar man sig efteråt. Vi får ta nya tag helt enkelt. Ha en fortsatt fin söndag! Kram //Tina

   Radera
 3. Men näe vad tråkigt. Sånt där kan göra mig galen. När det är så dåligt kundfokus så man undrar vem som är till för vem, liksom.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Like us on Facebook

Flickr Images