EN NOSTALGITRIPP PÅ NATIONALMUSEUM...

oktober 22, 2018Vad gör man en gråmulen dag på hösten, jo man kan gå på museum och det passade vi på att göra igår. Vi styrde stegen ner mot stan, genom Kungsan och till Nationalmuseum som nyöppnat efter att ha varit stängt i fem och ett halvt år för renovering. 


Det blåste lite småsnålt igår så kappan från Vero Moda fick åka på och även mina boots från Swedish Hasbeens. Jag har haft dem i flera år nu och man skulle kunna tro att de är stumma och hårda att gå men inte då... de är sååå sköna och jag kan gå hur långt som helst i dem utan att få ont i fötterna. Ett bra köp!
På Nationalmuséet kan man bland annat ta del av måleri, skulptur, konsthantverk och design från 1500-talet till nutid. Det vi tyckte var allra roligast var att ta del av det man minns från när vi själva växte upp. Det blev många ahhh... åhhh och många skratt!
Den där blå Electroluxdammsugaren i mitten minns jag från när jag var liten. 
Dessa Mon Amie-koppar har vi faktiskt i original. Älskar dem!
De där karotterna och kannan minns jag från mormor och morfars kök... När jag tänker på det så kommer mitt doftminne fram och jag kan känna dofterna hemma i deras hus; en blandning mellan mormors goda mat och tobaksdoften från morfars pipa. De finns inte med oss längre men dofterna finns kvar...
Planen var att ta något att äta i restaurangen som drivs av den kände krögaren Fredrik Eriksson men det var lite för mycket folk för vår smak. Vi får ta det en annan gång när det har lugnat ner sig lite. Baren och Cafeét är också superfint och där ska vi också hänga vid tillfälle framöver när det finns lite mer plats. Vi tog istället en promenad tillbaka hem igen och köpte en varmkorv med bröd på vägen. Det kan man också göra ha ha...

Jaha, det var den här måndagen det. Nu ska jag runda av den här kvällen med "Vår tid är nu". Bästa serien ju!

KRAM!

You Might Also Like

0 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images