EN KÄNSLA AV VEMOD OCH KOKBOKSTIPS...

juni 10, 2019

Inlägget innehåller reklamlänkar till Adlibris.


Hello!

Då var vi tillbaka här i Stockholm igen och vet ni, det känns faktiskt riktgt bra! I går när packade ihop huset i Tofta, låste och åkte därifrån var vi smått deprimerade. Det var helt tyst i bilen och det kändes bara tomt. Men nu börjar vi känna igen känslan och inte dra för stora växlar på just den känslan när den kommer för så fort vi sitter på flyget tillbaka till Stockholm så vänder det och det känns hur rätt som helst att komma hem hit igen. 

Att ställa en ljusstake i någon form på en trave med böcker är ett genomgående tema i vårt hem här i Stockholm. Vi har åtminstone tre sådana varianter här hemma och det är en detalj som kan få vilket fönster som helst att sprida lite glans. Den här ljusstaken minns jag inte vart jag köpt men ni hittar en liknande till ett bra pris just nu HÄR.I köket består traven av ett gäng härliga kokböcker som har hängt med länge och som innehåller en blandning av härliga berättelser och goda recept. I Monika Ahlbergs bok "Vardagsmat" har vi hittat hur många enkla goda recept som helst att laga till vardags och till fest. Ni hittar den till ett superpris HÄR

Systrarna Widells härliga matböcker får  ni inte missa. Deras "Middagsparty" kan ni ladda ner som E-bok HÄR

En annan favorit här hemma är Per Morbergs "Scenen, livet och konsten att laga mat". Just den verkar knepigt att få tag på men en annan kokbok av honom som jag gärna skulle vilja lägga till i vår trave hittar du HÄR.

Och Edward Blom då... Är han inte alldeles, alldeles underbar... och det är hans bok "Allting gott och alldeles för mycket" också. Precis som Morbergs så verkar den vara svår att lägga vantarna på men om ni inte orkar hålla utkik efter just den så hittar ni en annan härlig bok av Edward Blom HÄR.

Systrarna Eisemans "Mingelmat" är nästan ett måste i varje hem. Den här boken har en alldeles speciell plats i mitt hjärta för om vi ska ha gäster och vill fixa lite olika typer av goda tilltugg till förrätt eller till en mingelkväll, afterwork eller liknande så hittar vi alltid en massa godsaker som är enkla att fixa till i den här boken. Ni hittar den HÄR till ett superbra pris.

Sist men inte minst... Food Pharmacy:kokboken. En antiinflammatorisk kokbok som var förra årets succébok. Underbart goda och nyttiga recept. HÄR hittar ni den!

Ja det var lite bok- och ljusstaks-tips så här på en måndag. Hoppas att ni har haft en lika bra måndag som jag har haft. Jag har träffat naprapaten och fått klartecken att börja powerwalka igen och så har jag fått träffa mina godingar till barnbarn en stund i kväll. Den bästa måndagen på länge!

KRAM!

You Might Also Like

2 kommentarer

 1. Älskar kokböcker men tyvärr följde inte alla med flyttlasset från Sverige hit ner till Spanien. Men några har jag kvar och har dem framme liksom du.
  Kram Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det mysigt med kokböcker och man vill ju gärna ha dem framme. Kram //Tina

   Radera

Like us on Facebook

Flickr Images