VISST ÄR DET NÅGOT SPECIELLT MED RABARBER FRÅN DET EGNA LANDET...
juni 16, 2019
Innehåller reklamlänkar till Cervera och Åhléns.
Halloj!
Visst är det härligt med rabarber och nuförtiden är det faktiskt det enda förutom en trött liten hallonbuske som växer i vårt trädgårdsland på Gotland. Vi passade på att ta med några stjälkar hem hit till Stockholm som jag blandade ihop med jordgubbar som inte skulle ha överlevt en dag till. Av det blev det en supergod paj.
Visste ni att man alltid ska dra upp en rabarberstjälk? Man ska inte skära av dem och man ska aldrig plocka tomt. Då kommer rabarbern så fint år efter år utan att man behöver göra någonting.
Smuldegen svängde jag ihop i våra Margretheskålar som just nu finns till ett jättebra pris HÄR. De finns så klart även i andra färger.
Muggarna kommer från Åsa Lindström.
Skålen till vaniljvispen hittar ni HÄR och assietter hittar ni HÄR. Vi skulle verkligen behöva investera i nya snygga pajformar och den HÄR som finns i en mängd olika färger har jag blivit alldeles kär i...
Idag har det inte hänt så mycket här hemma. Vi har varit en sväng på stan och när jag var på väg hem genom Vasaparken pustandes i värmen så såg jag något så himla fint. Det satt en gammal man i en rullstol i skuggan under ett träd med utsikt över parken. Bredvid honom på gräset satt en personal från ett äldreboende eller kanske en anhörig och det som var så fint var att hon hade tagit av honom skor och strumpor så att han kunde få sitta med sina bara fötter i gräset. Så vackert gjort...
Tänk så lite som behövs för att det ska blir en härlig upplevelse för någon annan.
Ha en fortsatt fin söndag!
KRAM!
2 kommentarer
Visst smakar det bäst när det är egenodlade primörer.
SvaraRaderaHär går det knappt att få tag i rabarber och är svårt att odla med.
Kram Carin
Visst är det så! Det har jag aldrig tänkt på att det är svårt att få tag i rabarber i Spanien. Plantan kanske behöver vila i kyla under vintern för att det ska komma nya stjälkar. Kram //Tina
Radera