GRILLKVÄLLAR I UTEKÖKET...

juni 09, 2019

Inlägget innehåller reklamlänkar till Granit, Åhléns och NetOnNet.


Hej!

Vilka fina kvällar vi fick den här gotlandssvängen. En del var riktigt varma och sköna och det är så härligt att det är ljust så länge nu. Vi har grillat och grillat och grillat... bäst att passa på. Förra sommaren blev det för första gången i historien totalt grillförbud och ska det fortsätta så här så kanske det blir likadant i år. Att få stå här ute och laga mat om kvällarna är så mysigt. Jag är så glad för att vi bestämde oss för att göra ett utekök och är också supernöjd med placeringen. Nu kan kan man "vara med" när övriga minglar omkring på altanen eller är vid grillen.  
Vinglas till en billig peng som passar bra i ett fritidshus hittar ni HÄR. Snygga zinkburkar att ha färska kryddor i hittar ni HÄR. Ljusslingan hittar ni HÄR och en snygg skär- och serveringsbräda hittar ni HÄR.


Det är vinet är verkligen prisvärt. Det är ett spanskt vin; Ribero 1 0ne som passar bäst till mörkt kött men vi drack det till de grillade fläskkotletterna och det gick hur bra som helst.


Vi har pratat om att köpa en lite mer avancerad grill; kanske en gasolgrill men hittills har vi klarat oss rätt bra med enkla kolgrillar från Weber så det blir nog inget köp av en sådan i sommar heller. En bra och prisvärd grill från Weber hittar ni HÄR.


Våra ljusgrå linneservetter hittar ni HÄR.


Och en snygg kanna/karaff att servera vatten i hittar ni HÄR


Vi brukar ofta servera allt man grillat med tillbehör på ett stort fat och vill man ha ett unikt fat så ska man söka upp en lokal keramiker här på Gotland. Det vimlar av dem och det brukar finnas så mycket fint att välja på. 

Men nu får vi sätta grillandet här på ön på paus för i kväll reser vi hem till Stockholm igen. Studentfirandet är över och det rundades av med en studentfest hemma i trädgården hos Gustav och hans päron med nära, kära och vänner i går. En härlig avslutning!

Nu väntar ett par veckors jobb i Stockholm innan det är dags att fira midsommar.

Hasta la vista Gotland!

KRAM!

You Might Also Like

2 kommentarer

Like us on Facebook

Flickr Images